Meny Stäng

Det finns dagar då serietecknaren lämnar ateljén och går på stadens gator som en vanlig person och delar med sig av sina kunskaper.

Jag varvar genomgång och uppgifter på hur man ritar människor, ansikten och positioner. I mån av tid går jag även igenom hur man ritar händer, fötter och djur. Workshopen riktar sig till barn på 9 – 12 år i grupper med max antal 8 personer. Det går bra med 15 personer med om jag har en extra vuxen till hjälp. Huvudsaken är att jag ska hinna ge feedback till alla deltagare. Har tidigare hållits på biblioteken i Flemmingsberg, Huddinge, Brickebacken, Torvalla, Ösmo och Sorunda. Fullständigt CV kan lämnas vid efterfrågan.

Jag berättar om seriers berättarteknik, den unika för just serier och bildberättande och hur man kan tänka för att göra en serie så spännande att läsa som möjligt. Föreläsning i ca 45 minuter med bildexempel som visas till. En föreläsning anpassad för eftergymnasial nivå. Först hållen på [Serietecknarutbildningen i Skarpnäck].

Jag pratar gärna om ämnen jag kan och jag har lång erfarenhet av att delta i paneler, och även som moderator. Extra varmt var uppdraget att, tillsammans med min parhäst Lisa Medin, anordna den årliga Branschpanelen som inföll på Stockholms Internationella Seriefestival 2014, 2015 och 2016.

Just nu är jag extra pepp på att prata om skräckserier och webbserier.
Här följer de paneler jag deltog i 2018.

TITELROLLSCEN
Samtal om Unghundens slut
och Urhundens framtid
Föreläsare
(tillsammans
med Lisa Medin)
Serieteket
Draw the Line – samtalPaneldeltagareBok- och
biblioteksmässan
Draw the Line – samtal och
invigning av utställning
PaneldeltagareSerieteket
Planera ditt universum,
eller rita bara den jämrans serien.
Paneldeltagare
NärCon
Sommar
Vampyrer, skjutgalna agenter
och hemsökta tonårstjejer.
PaneldeltagareNärCon
Sommar
Mangainfluenser
– kärleken till berättelsen
PaneldeltagareStockholms
Internationella
Seriefestival
Scensamtal med Fumiyo KounoModerator
(tillsammans med
Lisa Medin och
Jaqueline Berndt)
Stockholms
Internationella
Seriefestival

Är du återförsäljare av tecknarmaterial eller program och önskar visa dem på butik eller mässa? Förutom att årligen visa promarkers och copics på konstnärsbutiken Kreatima har jag även visat hur jag arbetar med cintiq under Comic Con.

Ska ni ha ett heldagsmöte och behöver någon som antecknar mer bildligt? Jag kommer in som en fluga på väggen, snappar upp vad folk säger och vad som händer under dagen. Detta sammanställs till en PDF som jag dels går igenom i slutet av dagen för att ge en recap om allt som hänt, men som ni också senare får för att använda internt.

Ska du ordna en firmafest eller ett event då deltagare förväntas teckna och du vill ha in någon som ständigt gör det så att de andra vågar sig på att släppa loss? Söker du någon som sitter och tecknar live på en bild som projiceras på vägg? Jag har utfört alla dessa uppdrag med uppskattat resultat.

stef.gaines@gmail.com
0