Meny Stäng
hellove

Serie- och berättargenren jag oftast rör mig inom är magisk realism.

Jag är en serietecknare verksam från Ateljén på Lyckebyvägen i Stockholm.

Jag är även ordförande för Seriefrämjandet.

Utbildning

MASTERPROGRAMMET I VISUELL KOMMUNIKATION 120 HP /(Just nu)
Konstfack
DIGITAL COMICS 15 HP /2018
Malmö Universitet
BILD OCH BERÄTTANDE 30 HP /2018
HDK Göteborg Universitet
SERIER 1 PÅ SERIESKOLAN I MALMÖ /2007 – 2008
Kvarnby Folkhögskola
SERIE- OCH BILDBERÄTTARPROGRAMMET 120 HP /2004 – 2006 Högskolan i Gävle

Skärmavbild 2019-12-16 kl. 16.36.31

Grafisk formgivning och redaktörskap

Jag hyser en enorm kärlek för bok- och magazinsättning. Detta har gjort att jag skapat och tryckt upp en ganska stor samling fanzin, samt arbetat med grafisk formgivning för andras seriealbum. Mest via Epix Bokförlag AB.

2011 var jag gästredaktör för onlineserietidningen babian.se och stannade sedan kvar som en av de permanenta redaktörerna. Arbetet med babian.se har varit en fantastisk erfarenhet då jag fått arbeta med alla möjliga serieskapare och även fått det svårslagna nöjet att finna nya serieskapare i deras resa in i karriären.

Mangapatriarkatet
2013 bildade jag och min kollega Lisa Medin poddradioprogrammet och rörelsen Mangapatriarkatet. Syftet var att starta en öppen dialog för att förena den svenska seriescenen. Detta gjordes med en podcast om serier i allmänhet och den svenska seriescenen i synnerhet. Vi spenderade sedan ett antal år på att bjuda in gäster att informera oss om saker vi inte visste, samt bjuda in våra lyssnare till att föra dialogen vidare efter varje avsnitt. Jag var väldigt frustrerad med klimatet inom branschen när vi började, men finner nu en mycket trevligare atmosfär. Helt tack vare oss är det inte, det var många andra drag som hände samtidigt. Men jag är stolt över vårar arbete och tacksam för det stöd Serieteket, Seriefrämjandet, de svenska serieförlagen, Svenska Tecknare, Svenska Barnboksinstitutet och framförallt alla våra lyssnare visat oss.

Privatliv
Serieskapandet är delvis influerat av mina föräldrar då fadern har en passion för skrift och modern för konst. Min mor är från Mexiko, min spanska är inte flytande men jag förstår språket rätt ok. Jag har två yngre bröder som jag också räknar som goda vänner.

När jag lånade ett skrivbord på Serieateljén i Göteborg 2012 träffade jag min partner. Sommaren 2017 vandrade vi till Kebnekajse och jag ritade en seriedagbok om det. (Mot Sveriges Topp! ISBN 978-91-637-0816-9) 2019 gjorde jag en bostadsannons i serieform som resulterade i ett förstahandskontrakt i Stockholm och där är vi nu.

Övrigt

Jag har världens bästa katt. Han heter Közi.

Stef Gaines på Twitter

"När jag får över tusen följare ska jag äta tårta eller gå ner i en sjö"

Stef Gaines på Instagram

De mest visuella uppdateringarna. Både på svenska och engelska.

Stef Gaines på Patreon

Känn dig som en äkta aristokrat och stötta din lokala serietecknare.

0