Meny Stäng

Boka mig för kurser.

Föreläsningar, workshops, sketchnoting m.m. här följer några exempel på mina mest återkommande uppdrag utanför min ateljé.

Rita figurer

Workshop för bibliotek och skolor.

Jag varvar genomgång och uppgifter på hur man ritar människor, ansikten och positioner. I mån av tid går jag även igenom hur man ritar händer, fötter och djur.

Workshopen riktar sig till barn på 9 – 12 år i grupper med max antal 8 personer. Det går bra med 15 personer med om jag har en extra vuxen till hjälp. Huvudsaken är att jag ska hinna ge feedback till alla deltagare.

Har tidigare hållits på biblioteken i Flemmingsberg, Huddinge, Brickebacken, Torvalla, Ösmooch Sorunda. Fullständigt CV kan lämnas vid efterfrågan.

Seriernas berättarrytm

Föreläsning.

En föreläsning om bildberättarteknik och den delen unik för just serier. Hur serietecknare gör för att göra en serie så spännande att läsa som möjligt, eller anpassar sitt bildberättande utefter serierna stämning.

Föreläsning i ca 45 minuter med bildexempel som visas till. I samband med undervisning läggs även en pedagogisk uppgift till.

En föreläsning anpassad för eftergymnasial nivå. Först hållen på [Serietecknarutbildningen i Skarpnäck], även framförd i variant till seriecirklar, på kulturfestivaler etc.

 

Sketchnoting

Visuella anteckningar för företag och kommuner.

Sketchnoting, eller visuella anteckningar är fortfarande lite nytt i Sverige men väl praktiserat utomlands.

Ska ni ha ett heldagsmöte och behöver någon som antecknar mer bildligt? Jag kommer in som en fluga på väggen och antecknar i bildformat. Detta sammanställs till en PDF som jag dels går igenom i slutet av dagen för att påminna om allt som hänt, men som ni också senare får för att använda internt.

Branschkunskap i serieSverige

Föreläsning.

Ackompanjerad med ett bildspel går jag igenom olika sätt att försörja sig som serietecknare. Kortfattad information om uppdragsformer, stipendier, förlag, egenutgivning, samarbeten och liknande. Vi går även igenom fallgropar med gratisjobb, stress och utveckling.

Populär bland studiecirklar, utbildningar och nätverk.

Vad kostar det?

Beroende på budget och syfte går det att tilta men jag följer oftast KLYS arvodesrekommendationer och ersättning för utlägg tillkommer om jag behöver resa. Klicka på sedeln för att komma till KLYS.

Vill du boka in mig?

Eller bara fråga om mer?

Kontakta mig här!

Kontaktformulär