Meny Stäng

Ayomie och Liv är två flickor som försöker tampas med livet och vardagsbestyr med hjälp av kunskap. Båda är nervösa på olika sätt, Ayomie är lite mer lugn och introvert medan Liv är social och spattig. Min ambition är att varje serie ska ge skratt, något som är hjälpsamt att veta, samt en känsla att det är ok att inte vara perfekt.

Ayomie & Liv skapades och tecknas för Kamratposten med ca 1 – 2 avsnitt per år. De hittas oftast med en helsida på tidningens baksida. Här bredvid ser du alla deras äventyr hittills. Klicka på plusset för att få veta mer.

Nedanför har du några av avsnitten att läsa här direkt. Klicka på serierna för att se i större format.

Ayomie och Liv ska till simhallen, men Liv hittar inte sitt simkort. Det ligger på något smart ställe.

Ayomie blir sjuk strax innan klassresan. Ska Liv klara sig utan sin bästis? Och framförallt – kommer hon våga prata med Patricia?

Varje sommar de senaste åren har Ayomie skadat foten, vilket får Liv att tro att det rör sig om en förbannelse. Nu börjar årets sommarlov, hur ska det gå?

Bästisarna är bjudna på en halloween-fest och Ayomie är nervös eftersom hon är så lättskrämd. Varför blir man rädd för saker?

Det är sommar, bästisarna är på läger. Ayomie undrar över Livs plötsliga vilja att vara med Andie hela tiden.

Det är påsk och allt är stängt. Ayomie och Liv rotar igenom köket för pyssel och målar bajsägg.

Sommarlovet går mot sitt slut och vännerna ingår en pakt om att förändras innan skolan börjar.

Liv har fått ett kedjebrev som hon inte skickade vidare till tio personer så nu kommer ett skelettmonster med lysande ögon att komma och ta henne.

Bästisarna ska ha picknick och måste cykla dit. Ayomie är nervös då hennes cykel bara har handbromsar och Liv inte kan skilja på höger och vänster.

Våren är Livs favoritårstid! Men med våren kommer pollen, är kärleken obesvarad?

På något sätt lyckas Liv övertala Ayomie att de istället för att titta på en mysrysig film ska på en kall, blåsig, skräpig och snorig tur till äventyrsbacken.